Yrkesprov för hästskötare

Om man vill ha hästen som yrke kan man avlägga yrkesprovet för hästskötare, något man kan kalla för första steget i karriären. Om man klarar provet blir man diplomerad hästskötare och har därmed sina kunskaper dokumenterade. Detta innebär att man blir en förebild för andra hästintresserade i sin omgivning. Genom att fler blir diplomerade, kan vi bevara en bra hästhållning, ett gott horsemanship!

Det ökar också chanserna att få ett bra jobb i branschen, då man anses vara kunnig och mer seriös. Oavsett om man senare vill bli tränare, rid/körlärare eller ridskolechef etc. är detta en väldigt bra grund och för de flesta utbildningar och arbetsplatser är det t.o.m. ett krav.

yr

Yrkesprovet för hästskötare innehåller flera olika moment såsom ridning/körning, prov i foderlära, utrustning, bandagering, dekorativ hästvård, hästkunskap, longering, häst vid hand, lastning m.m. Alla moment är sådant som ingår i en hästskötares vardag och det krävs att man är rutinerad och känner sig trygg i momenten innan man går upp och avlägger ett prov.

För mer info, besök http://www3.ridsport.se/Utbildning/Hasten-som-yrke/Yrkesprov-och-diplom/