Månadens personlighet – oktober

Månadens personlighet är Ingrid Tjernström!

Tjejen som kombinerar sina två stora intressen, nämligen hästar och fotografi! Resultatet blir helt fantastiska bilder, som ni kan se på hennes hemsida (se länk längre ner). Men inte bara hästar figurerar framför kameran, även andra djur, människor och landskap finns i hennes portfolio. 

Ålder: 18 år
Sysselsättning: Påkläderska på Kungliga Operan, fotograf,
Bor: Stockholm
Hemsida: itstudio.se
Blogg: http://nouw.com/ingridienser

 

Hur länge har hästar varit ett intresse för dig?
Jag började som många andra att rida på ridskola runt 10-års ålder. Det var inte något mina föräldrar var superlyckliga för så det tog ett tag att övertala dem. Efter några år på ridskola blev jag erbjuden av en kompis att rida ett busigt gotlandsruss till försäljning. Det var då jag bestämde mig för att satsa mer på ridning och hästar

Hur ofta rider du eller är i stallet? Egen häst?
Hur mycket jag är i stallet just nu varierar beroende på vilka hästar som står i stallet. För tillfället rider jag främst unghästar för utbildning eller hästar till försäljning.
Fram tills denna höst har jag hyrt häst i 5 år. Min första ponny var en tittig arabkorsning vid namn Royal Tiara. Henne hade jag i två år. När jag blev för lång för Tiara hyrde jag en tysk d-ponny valack som heter Ben Jovi men kallas till vardags för Benji i 3 år. I år är han 8 men jag började rida honom som 5-åring. Benji är än i dag min bästa vän och tillsammans har vi gjort det mesta. I dagsläget tränas och tävlas han av en ny ryttare men jag har fortfarande möjlighet att sköta, mysa och rida ut på honom vilket är bland det bästa jag vet. När Benji har tränat och tävlat klart hoppas jag att jag kan ha honom igen som min egna. Jag har i dagsläget inga planer på att skaffa en ny häst.

Skulle du kunna tänka dig att ha hästen som yrke i framtiden eller är det mer en hobby för dig?
För mig har hästarna alltid varit tänkt som en hobby. Jag älskar hästar och kommer alltid vilja ha det i mitt liv men det är ingenting jag vill jobba med. Det var något jag bestämde mig för i princip när jag började rida då jag har under en lång tid velat utbilda mig till lärare.

Du fotograferar mycket och driver din egna hemsida. Hur väcktes detta intresse?
Precis som ridning väcktes fotografering i tidig ålder. Jag har haft många kompisar som har delat samma intresse och introducerade mig till det. Det var då jag insåg hur mycket jag älskar det.

Du tar fantastiska bilder! Hur har du lärt dig?
Tack så hemskt mycket! Jag har lärt mig att fotografera och redigera genom att vara väldigt intresserad. Jag har lagt många timmars arbete på att utvecklas och utmana mig själv. När jag säkerhetskopierade min dator nyligen hade jag cirka 130 000 bilder sparade på hårddisken, så det kanske säger något om hur mycket tid jag har lagt på att fotografera.

Vilket motiv fotar du oftast?
Djur är mitt främsta motiv. Jag älskar att hitta vinklar, ljus och färger som gör djuret jag fotograferar rättvist. Det finns något vackert hos alla djur.

Om man vill boka en fotografering med dig, hur går man tillväga?
När man har bestämt att man vill boka en fotografering så mejlar man mig. (tjernstromingrid@gmail.com) I mejlat ska det stå vad man vill att jag ska fotografera samt vart och när vi ska träffas. Vet man inte riktigt hur eller vart man vill att jag ska fota så kan vi bolla idéer tillsammans.

Angående priser finns det två priser att välja mellan: 250 kr och 500 kr. Om man väljer det billigaste alternativet får man 45 min fotografering inklusive restid om vi ska byta plats och 10 retuscherade bilder anpassade till sociala medier utan vattenstämpel. Väljer man det dyraste alternativet får man 1 h fotografering inklusive restid om vi ska byta plats och 20 retuscherade högupplösta bilder utan vattenstämpel.

När fotograferingen är klar skickas bilderna retuscherade via mejl inom 7 dagar.